ŽIVLJENJEPIS V PROSTI FORMI

 

Bilo je davno, vem pa zagotovo, da sem bila stara sedem let, kajti to je bil moj odgovor na neko vprašanje, tam zadaj za šolo, na dvorišču, pri vratih, ki vodijo iz višje stopnje na igrišče in so ponavadi zaklenjena. Pa ena klančina je tam.

 

Ta mali človek, ne vem več kdo je bil, niti ali je bil punčka ali fantek, vsekakor pa starejši od mene (verjetno dolgega pol leta, ali nekaj takega), je rekel… rekla … reklo: “Koliko si stara?”

 

“Sedem!” sem izstrelila ponosno.

 

“Aha, to pomeni da si sedem let na svetu!” je samopomebno izjavil pametnjakovič, ki je verjetno dan prej osvojil to modrost in je z njo opletal naokoli.

 

“Neeeee.” sem zategnila in zraven začutila, kot bi se mi nekaj zataknilo v možganih… njegova… njena izjava je sicer zvenela čudno smiselno, če pogledaš logično, a strašno nesmiselno, glede na to, da čutim, kako sem na svetu OD NEKDAJ!

 

“Ja seveda… stara si sedem LET, torej živiš na svetu SEDEM LET. Kaj si pa ti mislila?” je še dodal pametnjakovič in odšel nekam iz te slike, verjetno kam na igrišče.

 

Modro sem utihnila, ker nisem več vedela, kaj sem mislila, vedela pa sem, da zelo jasno čutim, da sem od nekdaj in ta od nekdaj se ne meri v letih, ta »leta«, to se samo tako reče, da ima človek nek orijentir, kdaj je treba v šolo, pa take stvari, pa kdaj npr. ima rojstni dan… aha, čakaj, a potem rojstni dan pomeni… pa dobro no, kako naj zdaj sploh še kaj razmišljam, če pa naenkrat vse, kar sem kdaj mislila, zveni neumno in brez smisla…

 

Od takrat naprej sem jasno vedela, da ima svet svoje zakonitosti, ki se jih da izmeriti in vse, česar človek ne more izmeriti, je verjetno malo neumno in je o tem bolje biti tiho.

 

Stara sem 48let in pred štirimi leti sem nehala kadit.

 

IG: janmaj1

 

Še več o Janji TUKAJ